Wie is de meest stijlvolle Brit van 2014?

Door Amber Benig

Na de bekendmaking van genomineerden voor de British Fashion Award, zaten ook de genomineerden voor de British Style Award eraan te komen. Gisteravond maakten het British Fashion Council de genomineerden voor 2014 bekend. Tien mannen en tien vrouwen zullen strijden om deze prijs. De winnaars zullen in de voetsporen treden van de winnaars van vorig jaar; Alexa Chung en Harry Styles. Tot 5 november kan het Britse publiek op hun favoriet stemmen. Vervolgens wordt de winnaar op 1 december bekend gemaakt op het British Fashion Council in Londen. Maar wie zijn eigenlijk de genomineerden? In dit artikel bespreken wij kort de genomineerde vrouwen.

amal clooney

Amal Clooney

Deze Brits-Libanese advocate staat bekend om haar klassieke stijl. Ze verschijnt dan ook vaak naast haar man, George Clooney, in designerjurken van Oscar de la Renta en pumps.

cara delevingne

Cara Delevingne

22-jarig model Cara Delevingne is voor haar werk natuurlijk vaak te zien in de meest prachtige kleding. Momenteel het gezicht van de beauty reclamecampagne van Burberry Britt. Ook liep ze shows voor de grootse namen binnen de modewereld, als Oscar de la Renta, Fendi, Dolce & Gabbana en Chanel. In haar vrije tijd zien we Cara vaak op selfies met gekke bekken waarop zij jeans en sneakers draagt. Voor haar casual stijl ontving het model eerder al stijl award van Young Hollywood.

emma watson

Emma Watson

Actrice Emma Watson kennen we natuurlijk allemaal van de Harry Potter films. In de loop der jaren zagen we Emma transformeren van betuttelend schoolmeisje tot beeldschone vrouw. Het verbaasde dan ook niemand dat Emma in 2006 begon met modellenwerk voor onder andere modeblad Elle en in 2009 het gezicht werd van Burberry Britt. Toen in 2011 de opnames van de laatste Harry Potter film afgelopen waren, schokte Emma iedereen door een flink stuk van haar haar af te knippen. Door deze gewaagde zet liet de actrice ons zien dat ze alles kan hebben. Een terechte nominatie dus!

fka twigs

FKA Twigs

De 26-jarige zangeres FKA Twigs is sinds de release van haar tweede album hot en happening. Twigs staat bekend om haar gekke kapsels. De zangeres maakt met haar haar de mooiste versiersels en kunstwerken. Hiermee verrast ze ons keer op keer!

helen mirren

Helen Mirren

Actrice Helen Mirren is niet weg te denken uit de Britse filmwereld. Helen dankt haar bekendheid vooral aan haar vertolkingen van Queen Elizabeth in films The Queen en Elizabeth 1. Ook in het dagelijks leven straalt Helen deze koninklijke sierlijkheid uit. De actrice heeft een mooie, vrouwelijke, klassieke stijl die goed bij haar leeftijd past.

jourdan dunn

Jourdan Dunn

Jourdan Dunn is een grote naam in de modellenwereld. Jourdan werd in 2006 gescout in de lokale Primark. Het model viel meteen op door haar prachtige huid, opvallende ogen en strakke kaaklijn. Nadat Jourdan een contract had getekend bij een modellenbureau, werd ze meteen gecast voor de grote namen, Jourdan werd het nieuwe gezicht voor Maybelinne New York en liep haar eerste show voor Prada. Sindsdien wordt Jourdan voor alle grote shows geboekt. Ze verschijnt hier in zeer uiteenlopende kleding, maar het model kan het allemaal heel goed hebben.

kate bush

Kate Bush

De rockzangeres valt meteen op door haar ‘grote haar’. Met haar enorme bos haar en kledingstijl straalt de zangeres een en al rock uit. Zwart, lederen jacks en lederen broeken. Rock pur sang!

kate moss

Kate Moss

Kate Moss kennen we allemaal als hét Britse model. Kate bekend toen ze het vaste gezicht voor modemerk Calvin Klein werd. Tijdens haar carrière als model hebben we Kate in allerlei kledingstukken voorbij zien komen. Op een paar uitschieters na (iedereen heeft daar wel eens last van, toch?) komt Kate altijd goed voor de dag!

keira knightley

Keira Knightley

Kort, lang, blond, bruin, stijl, krullend, los, opgestoken. Keira heeft wat betreft haar kapsels niet stil gezeten de afgelopen jaren. Qua kleding heeft de actrice wel een vaste stijl; vrouwelijk, stijlvol en klassiek. Keira weet wat haar staat en houdt hieraan vast. Wij zijn fan!

rita ora

Rita Ora

Last but not least, zangeres Rita Ora. Rita experimenteert door middel van pruiken vaak met haar kapsels. Ook qua kleding varieert de zangeres regelmatig. Hieruit komen regelmatig verrassend mooie combinaties.

Plaats een reactie